Invigningen skedde onsdagen den 22 mars inför en stor miljömedveten publikskara. Platschef Kennet Martinsson inledde och berättade att man nu kunde tanka mer än 500.000 liter förnyelsebart dieseldrivmedel per år genom den egna tankstationen. Därefter klippte kommunalrådet Jan Myléus (KD) bandet och hyllade engagemanget för för miljön och menade att Gävle taxi skillnad med just ett aktivt och trovärdigt arbete baserat på konkreta åtgärder.
- Man är certifierad som Säker Grön Taxi i över 10 år så för att arbeta i en bransch där utsläpp och miljöpåverkan hör till vardagen är Gävle Taxi en inspiratör och ledstjärna.

Då miljöarbetet var högt prioriterat denna dag bjöds besökarna naturligtvis på en miljösmart soppa, lagad av Peter Ågren från Gävligt Gott.

Gävle Taxi är sedan 2006 miljöcertifierad i Säker Grön Taxi som är ett transportkvalitetsledningssystem som Svenska Taxiförbundet har skräddarsytt för taxibranschen. Det bygger på den internationella standarden ISO 14001 och används för att säkerställa en hög kvalitet när det gäller trafiksäkerhet och service.
Det är det enda större taxiföretaget med kontor och en lokal beställningscentral i Gävle. Förutom ett mycket aktivt miljöarbete så prioriteras även trafiksäkerheten då samtliga bilar är också utrustade med ISA (intelligent stöd för hastighetsanpassning) och alkolås. 

Alla förare har kollektivavtal och Gävle Taxi är ansluten till den rikstäckande taxitjänsten Svea Taxi Allians. Den består av 100 marknadsledande taxibolag med upptagningsområde på 1 200 postorter. Kunder kan boka sin taxiresa Online eller genom en App som finns för iPhone och Android. Vill de inte betala direkt i taxibilen erbjuds samfakturering eller resekonto till företagskunder. Privatkunder kan lägga upp sitt kreditkort direkt i appen. 


För mer information se:
http://www.gavletaxi.se
http://www.sveataxi.se


Om HVO100
HVO100 är ett relativt nytt 100% förnyelsebart dieseldrivmedel, högintressant bland annat för sin goda miljö- och klimatprestanda. Det är en kemisk kopia av en vanlig diesel men med en något lägre densitet. Likheten med vanlig diesel gör att för detta drivmedel inte behövs specialbyggda fordon eller tankanläggningar, vilket ger låga omställningskostnader och snabbare driftsättning.
Namnet HVO står för hydrerade vegetabiliska oljor. Benämningen HVO100 avser att drivmedlet till 100% består av HVO.