1. Kolla bromsolja, luftfilter och navigationssystemet. Oavsett om ni planerar en långväga bilsemester eller bara kortare dagsutflykter är det tryggt att veta att allt är i toppskick, beställ en sommarservice.
2. Skaffa en bagagerumsmatta, helst formanpassad, till bilen för att skydda mot både leriga skor och blöta badkläder.
3. Om ni ska ha barn med i bilen, köp iPad-hållare som fästs på framstolarna. Bra för att hålla barnen lugna i baksätet.
4. Behöver ni lasta på taket, fixa ett par taklastbågar så kan ni med några få handgrepp enkelt montera en takbox, kanot eller annat.
5. Öka friheten genom att packa med cykeln på semestern. Skaffa cykelhållare för dragkrok som klarar av minst 30kg per cykel.
6. Ta med ett kit som är bra att ha liggande i bilen med top up-olja, lackstift och torkarblad. Perfekt att ha i beredskap ute på sommarvägarna.
Bilvaruhuset Dahlboms Bil är en fullserviceverkstad som även klarar husbilar. De är auktoriserad verkstad för de egna varumärkena Subaru och Hyundai samt även ansluten till Mekonomen, vilket innebär att man servar alla bilmärken.
– Det är viktigt att man är väl förberedd inför bilsemestern och då är en nyservad bil viktig så att semestern inte störs av onödiga verkstadsbesök, säger John Hjalmarsson och Tobias Broberg, kundmottagare hos Dahlboms Bil. Det är nästan lika viktigt som att ha passet med sig på utlandsresan.